Żniwa na stawach

Witek Mondry, zwycięzca ósmej edycji Hell’s Kitchen Polska był gwiazdą tegorocznych Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych, na które zaprosiliśmy Was w niedzielę, 25 września, na Łowisko w Podolszu.


Przez kilka godzin można było kosztować potraw z karpia zatorskiego i nie tylko, przygotowanych przez Witka oraz przez Koła z Podolsza, Smolic, Rudz, Łowiczek, Nowych Dworów, Stronia. Częstowaliśmy też produktami tradycyjnymi Doliny Karpia: jabłecznikiem przygotowanym przez ZSCKU w Radoczy, chlebem, rogalikami drożdżowymi z cynamonem, pizzą z karpiem wędzonym przygotowanymi przez restaurację Revel, karpiem wędzonym przyrządzonym przez Ośrodek Wypoczynkowy Karpik z Graboszyc.
Najmłodsi korzystali ze straganu zabaw, na którym dzielnie malowali rybki i nie tylko. Na scenie wystąpili: Zespół Dziecięcy z gminy Stryszów, Maria Wnęk ze Spytkowic, Woźniczanki, Marcin Byczkowski i Gabriela Rokowska, Maja Frączek, Elena Mamcarczyk, Chór „Spryciary” z Leńcz.

Żniwa tradycyjnie odwiedzili cykliści biorący udział w organizowanym przez ZSO w Podolszu Rajdzie Rowerowym. Na scenie nad stawami nastąpiło wręczenie nagród i podsumowanie tej cieszącej się dużym powodzeniem imprezy.